1.1. O podjetju Tabularium d.o.o in politiki zasebnosti

Podjetje Tabularium d.o.o. izvaja vse potrebne ukrepe za zagotavljanje poštene, transparentne in zakonite obdelave osebnih podatkov naših poslovnih partnerjev.

Ko uporabljate naše storitve, zbiramo vaše osebne podatke. To pomeni, da je podjetje upravljalec vaših osebnih podatkov, ki jih obdeluje v skladu s to politiko zasebnosti. Pričujoča politika zasebnosti razlaga in pojasnjuje vaše pravice v povezavi z ravnanjem podjetja pri obdelavi vaših osebnih podatkov in načine uveljavljanja teh pravic.

Podjetje Tabularium d.o.o. se zavezuje, da bo varovalo vaše osebne podatke in da se zaveda pomena varne obdelave vaših osebnih podatkov. Delujemo skladno z vsemi veljavnimi zakoni in pravilniki za varstvo zasebnosti posameznikov, vključno z nacionalnim ZVOP-1 in preostalimi zakoni in pravilniki, ki izvajajo evropsko Direktivo o varstvu podatkov 95/46/ES, Direktivo o elektronskih komunikacijah 2002/58/ES in evropsko Splošno uredbo o varstvu podatkov 2016/679 (GDPR), ter vsemi spremembami, amandmaji ter uredbami, ki bi dopolnili ali nadomestili te zakone in uredbe. Vpeljali smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe na podlagi količine in občutljivosti osebnih podatkov.

Pomembno je, da pred uporabo katerihkoli storitev našega podjetja preberete in razumete našo politiko zasebnosti. Če se z njo ne strinjate, ne uporabljajte naših storitev.

Nekatere strani našega spletnega mesta vsebujejo povezave do spletnih mest tretjih strani. Ta spletna mesta imajo svoje politike zasebnosti in podjetje ne odgovarja za njihovo delovanje ali njihove politike zasebnosti. Uporabniki, ki pošiljajo podatke tem spletnim mestom ali prek njih, naj torej preberejo njihove politike zasebnosti, preden jim posredujejo kakršnekoli osebne podatke.

Katere osebne podatke zbiramo in iz katerih virov?

Če uporabljate naše storitve: naročite izdelke, se registrirate na spletnem mestu, se prijavljate in obiskujete ali drugače uporabljate naše storitve, nam boste morda posredovali podatke, ki jih veljavna zakonodaja o varstvu podatkov definira kot osebne podatke.

Zbiramo lahko spodaj navedene podatke, odvisno od konteksta:

- ime in kontaktne informacije, vključno z naslovom, številko mobilnega telefona in e-poštnim naslovom;

- informacije za dostavo in izdajo računa, plačilne informacije in druge informacije, ki nam jih podate v povezavi z naročilom ali dostavo izdelka ali storitve;

- informacije o vaših preferencah in interesih na podlagi uporabe spletnega mesta podjetja;

- uporabniško ime za dostop do naših storitev;

- druge uporabniško generirane podatke, ki ste jih prostovoljno delili prek našega spletnega mesta.

Vaše osebne podatke lahko zbiramo iz naslednjih virov:

- s katerekoli spletne strani, npr. ko obiščete našo spletno stran, naročite izdelek, se naročite na naše e-novice.

Zakaj obdelujemo vaše osebne podatke?

Če ste naročili izdelek ali se prijavili, ste s podjetjem sklenili sporazum. To pomeni, da vaše osebne podatke obdelamo, da lahko izpolnimo vaše naročilo in vam naročeni izdelek ali storitev dostavimo.

Poleg obdelave podatkov za izpolnitev vašega naročila izdelkov ali storitev lahko podjetje vaše osebne podatke v skladu z zakonodajo uporablja tudi v druge namene:

- Izvajanje pogodbe: Za upravljanje in administracijo nakupov in dostave izdelkov, za izvajanje plačil in za omogočanje dostopa do spletnega mesta in storitev podjetja (npr. podpora strankam), ki so na voljo na spletnem mestu.

- Soglasje: Neposredno trženje (po pošti in e-pošti), ankete strank, podpora strankam in e-novice.

- Skladnost z zakonskimi obvezami: Vso računsko dokumentacijo hranimo v skladu z veljavnimi računovodskimi zakoni in pravilniki.

- Upravičen interes: Da lahko nudimo, izvajamo in izboljšujemo naše zaveze, izdelke in storitve, moramo osebne podatke obdelati tudi v nekaterih drugih primerih, npr. analiziranje vzorcev nakupovanja naših strank, da jim lahko nudimo ustrezne informacije in trženje, ter v statistične namene.

Profiliranje: po delovnih področjih in strokovnih nazivih.

Kadar storitev, ki jo nudimo, zahteva vaše soglasje, vas bomo vedno neposredno prosili za soglasje za to storitev in za obdelavo vaših osebnih podatkov. Prosili vas bomo na primer za soglasje, če se boste želeli naročiti na katere od naših e-novic ali če boste želeli ustvariti uporabniški račun na katerem od spletnih mest podjetja.

Ob dajanju soglasja boste morali potrditi, da ste prebrali to politiko zasebnosti in da dovoljujete obdelavo vaših osebnih podatkov skladno z opisom v njej.

Hranjenje osebnih podatkov

Podjetje bo izvedlo vse razumne ukrepe, da bi zagotovilo varno obdelavo in hrambo vaših osebnih podatkov. Vaši osebni podatki ne bodo hranjeni dlje, kot to dovoljuje zakonodaja, oziroma dlje, kot je potrebno za izpolnitev zgoraj navedenih namenov. Trajanje obdobij obdelovanja podatkov je navedeno spodaj:

- Član ali stranka: Če ste član kluba zvestobe podjetja ali če ste se registrirali za katerokoli od digitalnih storitev podjetja, bomo vaše osebne podatke hranili, dokler ne boste preklicali članstva ali se odjavili od naših storitev, vendar ne več kot tri leta po vaši zadnji aktivnosti. To ne velja v primerih, ko moramo vaše osebne podatke hraniti dlje časa zaradi katerega od spodaj navedenih razlogov:

- Izvajanje pogodbe: Osebni podatki (ime, osebna identifikacijska številka, naslov, telefonska številka, informacije za izdajo računa in dostavo), ki jih podjetju podate v povezavi z naročilom izdelkov ali storitev, bodo hranjeni, dokler bo to potrebno, da bo podjetje lahko izvedlo pogodbo, ki jo je sklenilo z vami. To med drugim vključuje tudi izvajanje obveznosti, povezanih z dostavo ali garancijo.

- Pravne obveze: Podjetje vse dokumente, ki predstavljajo računovodsko dokumentacijo, hrani v skladu z veljavno računovodsko zakonodajo.

- Soglasje: Kadar vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja, jih bomo hranili le toliko časa, dokler bomo imeli vaše soglasje.

- Neposredno trženje: Vaše osebne podatke lahko za namene neposrednega trženja obdelujemo še 3 leta po koncu našega poslovnega odnosa z vami, razen če ugovarjate uporabi svojih osebnih podatkov za neposredno trženje.

Prenos osebnih podatkov

Osebni podatki naših strank so pomemben del delovanja našega podjetja in jih ne prodajamo tretjim osebam. Osebne podatke prenašamo izključno kot opisano v nadaljevanju. Pri prenosu vaših osebnih podatkov smo vedno izjemno previdni in jih prenašamo le v skladu s to politiko zasebnosti in ob upoštevanju ustreznih varnostnih ukrepov.

Dopolnjevanje iz zasebnih in javnih arhivov: Podjetje lahko vaše osebne podatke dopolni z drugimi informacijami, pridobljenimi iz drugih zasebnih in javnih arhivov (npr. Zdravniška zbornica Slovenije in podobno). Na ta način bodo vaši osebni podatki lahko obogateni in posodobljeni.

Poslovne transakcije: Če bi bilo podjetje prodano ali združeno z drugim podjetjem ali družbo, so vaši osebni podatki lahko razkriti našim svetovalcem, potencialnim kupcem in njihovim svetovalcem in poslani novim lastnikom podjetja.

Pravne obveznosti: Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tudi z namenom skladnosti podjetja z določenimi pravnimi obveznostmi ali jih posredujemo policiji in drugim pristojnim javnim organom, kadar to dopušča oziroma zahteva zakonodaja.

Zgoraj omenjeni prenosi podatkov se lahko zgodijo le med podjetji znotraj EU in EEA (tj. v državah članicah EU ter na Islandiji, Norveškem in v Liechtensteinu).

Preklic soglasja

Kadar osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja, npr. pri naročnini na e-novice, lahko soglasje kadarkoli prekličete, tako da stopite v stik s službo za pomoč strankam (spodaj navedeni kontakt). Soglasje lahko prekličete v celoti ali delno. Če ne želite prejemati naših tržnih in posebnih ponudb, lahko svoje soglasje prekličete tako, da se obrnete na našo službo za pomoč strankam ali kliknete povezavo v e-sporočilu, če ste ponudbo dobili po e-pošti. S klikom na povezavo boste lahko upravljali svoje naročnine na e-novice ter druge informacije in tržne ponudbe, ki jih podjetje pošilja po elektronski pošti.

Če prekličete soglasje za uporabo ali razkrivanje vaših osebnih podatkov za druge namene, navedene v tej politiki zasebnosti, se lahko zgodi, da vam ne bomo več mogli omogočati dostopa do našega spletnega mesta ali vam nuditi pomoči strankam ali drugih storitev, ki jih ponujamo našim uporabnikom in ki so omogočene s to politiko zasebnosti.

Vaše pravice

Pravico imate zahtevati informacijo o tem, katere vaše osebne podatke obdelujemo in kako jih uporabljamo. Zahtevek podajte v pisni obliki (kontaktni podatki so navedeni spodaj). Če imate uporabniški račun za katero od naših spletnih mest, lahko osebne podatke kadarkoli spremenite v spletnih nastavitvah vašega uporabniškega računa, sicer pa se obrnite na našo službo za pomoč strankam (kontaktni podatki so navedeni spodaj). Zahtevate lahko tudi popravek nepravilnih, nepopolnih ali dvoumnih osebnih podatkov, tako da stopite v stik s službo za pomoč strankam. Da zaščitimo vašo zasebnost in vaše osebne podatke, bomo pred nadaljnjim ukrepanjem od vas zahtevali, da dokažete svojo identiteto.

V skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov lahko zahtevate tudi izbris svojih osebnih podatkov ali omejitev njihove obdelave. V določenih situacijah imate tudi pravico do ugovora na obdelavo vaših osebnih podatkov in da zahtevate, da so vam vaši osebni podatki posredovani v elektronskem formatu.

Če menite, da podjetje obdelave vaših osebnih podatkov ne izvaja skladno z veljavno zakonodajo, lahko vložite pritožbo na nadzorni organ.

Spremembe politike zasebnosti

Določbe politike zasebnosti so lahko spremenjene ali dopolnjene. Morebitna nova različica bo objavljena na spletnem mestu podjetja. To pomeni, da bi morali redno ponovno pregledovati te pogoje, da se prepričate, ali ste s spremembami zadovoljni. Ob morebitnih korenitih spremembah vas bomo o le-teh obvestili tudi po e-pošti, če ste nam zaupali svoj e-poštni naslov.

Če se spremembe nanašajo na obdelavo osebnih podatkov, ki temelji na vašem soglasju, vas bomo ponovno prosili za soglasje za obdelavo podatkov v skladu z novimi pogoji.

Stopite v stik z nami

Če imate kakršnakoli vprašanja glede politike zasebnosti, če sumite, da je prišlo do kršitve politike zasebnosti ali če želite stopiti v stik z nami v povezavi z razlogi, navedenimi v politiki, se obrnite na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov in podporo strankam.

Jani Žnidarič

jani@tabularium.si